Bejelentkezés

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adó 1% felajánlás
Elveszett
Arnold a kutyus elveszett
2011. április 28.-án veszett el Óbuda/ Hármashatárhegyen, de az idő elteltével, tulajdonképpen mára már bárhol, bárkinél lehet.

Részletek

Küldetésünk

Táplálék és lakhatás – ez a túléléshez szükséges két legfontosabb dolog. Nem csak az emberek, az állatok esetében is ugyanúgy nélkülözhetetlenek. A különbség mindössze annyi, hogy az emberek képesek az öngondoskodásra, míg az állatok élete az emberek könyörületén múlik.

Nem csoda, hogy az igazi állatbarátok mindent félretéve menhelyeket alapítanak, önkéntesként segítenek vagy épp adakoznak, hisz a kutyák, cicák vagy egyéb házikedvencek csak akkor esznek, ha ételt adunk nekik, akkor jutnak vízhez, ha nem felejtjük el a vizes edényt megtölteni, akkor van hol aludniuk, ha otthont biztosítunk és csak akkor gyógyulnak fel egy-egy betegségből, ha időben kérjük az állatorvos segítségét.

Gondoljunk csak bele, mit élhetnek át azok az állatok, akik mindezt nem kapják meg! Ha csak éheznek, szomjaznak, fagyoskodnak vagy épp a tűző nap elől próbálnak menekülni, ha nincs senki, akinek jelezhetnék, hogy baj van, vagy ha egy kegyetlen ember épp bántalmazással próbálja elhallgattatni a szenvedő jószágot. Vajon mit élhetnek át ezek a házikedvencek, akiknek őseit egykoron épp saját kedvükre háziasítottak a mi őseink? Hát nem furcsa? Az emberek azért szokatták magukhoz az állatokat, hogy ne legyenek magányosak, legyen önzetlen barátjuk, akiket megsimogathatnak, akikről gondoskodhatnak – cserébe sok örömet és nevetést kaptak a kutyáktól és macskáktól is. Ma mégis sokan bánnak úgy a háziállatokkal, mintha csak egy lábtörlőt használnának, sőt gyakran még ennél is kegyetlenebbek az emberek.

Ez ellen harcolni kell! Nem hagyhatjuk, hogy ártatlan, magáról gondoskodni nem tudó állatok szenvedjenek a felelőtlen vagy gonosz embertársaink miatt! Részben ezért jött létre az Állatmentő Alapítvány. Elsődleges célunk, hogy a kidobott, megunt, gazdátlan állatoknak szeretetteljes otthont találjuk. Az Állatmentő Alapítvány céljai között szerepel egy olyan állatmenhely építése is, ahol kulturált állapotok között várhatják a kedvencek azt, hogy valaki örökbe fogadja őket. Amíg a saját menhelyünket nem tudjuk megépíteni, addig más menhelyeknek, gyepmesteri telepeknek segítünk. Így kerültünk kapcsolatba az ózdi állatvédőkkel is, akik lelkiismeretesen, becsületesen gondozzák a befogott kóbor állatokat, de az ellátásukra nem volt forrásuk. Többször szállítottunk már állateledelt, gyógyszereket és egyéb adományt.

Fontos célunk az is, hogy kapcsolatot teremtsünk a jóindulatú állatbarátok és a törődésre vágyó négylábúak között. Weboldalunkon keresztül segítünk a gazdára váró állatok közvetítésében, illetve az elveszett állatok mielőbbi megtalálásában – teljesen ingyen tesszük közé a rövid ismertetőt és a fotót. Számos cica és kutya talált már így gazdára és volt olyan is, hogy a megszökött kedvenc került elő. Ha esetlen Önnek is elveszett a házi kedvence, küldje el alapítványunknak a nevét, fotóját és egy rövid ismertetőt, melyet díjmentesen közzéteszünk weboldalunkon.

Az utcáról összeszedett, hányattatott sorsú négylábúak rendszerint nagyon rossz egészségi állapotban vannak, orvosi kezelésekre, gyógyszerekre, ivartalanításra, olykor pedig súlyosabb beavatkozásra is szükség van a gyógyulásukhoz. Ebben is részt vállalunk, az Állatmentő Alapítvány az országban több állatorvosi rendelővel is megállapodott a segítségnyújtásban. Az állatorvosok becsületes munkájának és az alapítványunk forrásainak köszönhetően így egyre több olyan cicust és kutyust tudunk megmenteni, akik ezzel új esélyt kapnak egy szerető gazdira és akikre a borzalmas kínok közti szenvedés vagy halál várt volna, ha nem mentjük meg.

Céljaink megvalósításához minden segítséget szívesen fogadunk, így ha Ön pénzzel nem, de állatok ellátásához szükséges eszközökkel, kellékekkel szeretne hozzájárulni az alapítvány sikeres működéséhez, azt is szívesen fogadjuk.

Az Állatmentő Alapítvány eleinte kizárólag adományokból finanszírozta tevékenységét, 2012-től azonban az SZJA-t fizetők is felajánlhatják adójuk 1%-át.

Adószámunk: 18136799-1-13

Ha további információra lenne szüksége alapítványunkról, vagy kérdése, kérése lenne, keresse bizalommal kollégáinkat, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.Dokumentumok:

Beszámolók:
KOZ bevallások:

Üdvözlettel:

Gombár Györgyi
kuratóriumi elnök