Bejelentkezés

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adó 1% felajánlás
Elveszett
Vahur elveszett
Vahur nagyon játékos, barátságos, 1 éves kan Foxi. Tárkány, Arany János utcából tűnt el.

Részletek

Sikertörténetek

Segítség a kidobott, megunt, beteg és bántalmazott állatoknak

Segítség a kidobott, megunt, beteg és bántalmazott állatoknak

Napi három kóbor kutyát szed össze a gyepmester Ózdon és környékén. Szinte kivétel nélkül minden négylábú csontsovány, beteg, gyakran mély és fertőzött sebekkel vannak teli, amikor rájuk találnak. Alapítványunk minden erejével egy európai színvonalú menhely kialakításán fáradozik, de amíg e nemes célt nem sikerül megvalósítani, addig is szeretnénk minél több hányattatott sorsú állaton segíteni.

Legutóbb az Ózdi gyepmesteri telepre látogattunk el, ahol egy évben 1000-nél is több kutya fordul meg. A rossz állapotban lévő ebeket néhány önkéntes állatbarát hordja orvoshoz, kórházba, illetve a gyepmesteri telepen maguk ápolják őket. A tavalyi évben az önkéntesek több mint ötszáz kutyusnak találtak gazdát, de sajnos még így is sokat el kellett altatni. Az új otthonra lelt jószágok nagy részének oltatása, kezelése, szállítása, ideiglenes ellátása a legtöbb esetben az önkéntesek feladata, ami lelkileg és anyagilag is igencsak megterhelő.

A Cerberos Állatvédő Egyesület ózdi csoportvezetője mutatta meg, hogy milyen körülmények között próbálják megmenteni a hontalan, kidobott állatokat, s persze mekkora erőfeszítéssel próbálnak nekik becsületes gazdit találni. Szerencsére épp jókor érkeztünk a 200 kilogrammnyi állateledellel, hisz már csak pár konzerv volt az éléskamrában. Emellett adományoztunk bolha, kullancs illetve atkairtó, és féreghajtó állatgyógyszereket is. Az egyik bélgyulladásos kutyusnak pedig gyógytápot vittünk.

Alapítványunk legfőbb célja, hogy a befolyt személyi jövedelemadó 1 százalékából minél több állat életét megmentsük és jobbá tegyük, hisz az öngondoskodásra képtelen jószágok teljesen kiszolgáltatottak az emberi természetnek.

Az Országos Állatmentő Alapítvány munkájáról az alábbi linken minden szükséges információt megtalál.

Támogatás

Visszalépés