Bejelentkezés

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adó 1% felajánlás
Elveszett
Arnold a kutyus elveszett
2011. április 28.-án veszett el Óbuda/ Hármashatárhegyen, de az idő elteltével, tulajdonképpen mára már bárhol, bárkinél lehet.

Részletek

Sikertörténetek

Veszprémi vörös cica

Veszprémi vörös cica

2012. április 21-én (szombaton) történt a baleset, egy szegény anyagi körülmények között élő család cicája kiesett a 2. emeletről Veszprémben. A gazdi nem tudta mit tegyen, a cica bal oldalán lévő mindkét lába eltörött (az utólagos röntgen bizonyította ezt).

Egy segítő asszony véletlenül találkozott a gazdival, meghallgatta mi történt és úgy döntött próbál segíteni. Az asszony először a helyi állatvédő egyesületet kereste fel, de az a szerény bevételéből nem tudta fedezni a műtétet, így a gazdi egyetlen lehetősége az altatás lett volna. Elvitték a cicát röntgenre, mely kimutatta a törés tényét.

Az asszony próbált olyan szervezetet találni, aki a beteg cicának megmeheti az életét. Ekkor egy közösségi portálon keresztül, egy csoporton belül kért tanácsot, és az egyik tag az Alapítványt említette, és pozitív tapasztalatait osztotta meg. Az idő sürgette őket, hiszen a sérülés már elég régi volt, a műtétet le kellett szervezni, és a pénzt előteremteni.

Akkor megtörtént a csoda, hogy az Országos Állatmentő Alapítvány segítő kezet nyújtott, és ezáltal kinyílott előttük minden lehetőség. A hátsó lábműtét megtörténte után, figyelték az első láb reakcióját. Mivel a sérülés már régi volt (11 napos), konzultációval úgy döntöttek, hogy az első lábat nem szabad megműteni, hiszen beindult az álizület kialakulása, a csontosodás, összehúzódtak az izmok, eresedés alakult ki; mindezek tekintetében nagy trauma lenne a cicának ez a második műtét.

Műtét nélkül 99% eséllyel gyógyulhat a lába. Jelen pillanatban a cica lábadozik. Előreláthatólag hónapokig kicsi helyen kell őt tartani.

Nagyon szépen köszönik az Országos Állatmentő Alapítványnak a segítséget, hiszen ezzel a cica életét mentették meg!


Visszalépés